Możesz usunąć swoje konto, aby trwale skasować swój profil i tablice z Pinteresta. Możesz też wyłączyć swoje konto, aby zrobić sobie przerwę od Pinteresta, i włączyć je ponownie później.  

Zamykanie konta na stałe

Gdy usuniesz konto, Twój profil publiczny zostanie natychmiast dezaktywowany. Twoje konto i dane osobowe zostaną trwale usunięte w ciągu 7 dni. Jeśli zmienisz zdanie przed upływem 7 dni, możesz ponownie aktywować swoje konto (pamiętaj, że użytkownik w Kalifornii musi najpierw skontaktować się z nami).

Uwaga dotycząca kont firmowych

Jeśli masz nieuregulowane rachunki na koncie firmowym, musisz usunąć dane płatności, aby je rozliczyć przed usunięciem konta. Zaległe opłaty zostaną pobrane z karty, która była zapisana w systemie w chwili powstania wydatku. 

Usuń konto 
  • Zaloguj się do konta na Pintereście.
  • Kliknij ikonę  the more-options-refresh icon , a następnie wybierz Ustawienia
  • Kliknij Zarządzanie kontem  w menu nawigacyjnym po lewej stronie
  • Kliknij Usuń konto
  • Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby usunąć konto
  • Otwórz aplikację Pinterest na urządzeniu i zaloguj się do konta na Pintereście.
  • Stuknij swoje zdjęcie profilowe w prawym dolnym rogu.
    1. Jeśli masz konto osobiste, stuknij swoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu ekranu.
    2. Jeśli masz konto firmowe, stuknij  the ellipsis icon  w prawym górnym rogu.
  • Stuknij Zarządzanie kontem.
  • Przewiń w dół i stuknij Usuń dane i konto.
  • Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby usunąć konto
  • Otwórz aplikację Pinterest na urządzeniu i zaloguj się do konta na Pintereście.
  • Stuknij swoje zdjęcie profilowe w prawym dolnym rogu.
    1. Jeśli masz konto osobiste, stuknij swoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu ekranu.
    2. Jeśli masz konto firmowe, stuknij  the ellipsis icon  w prawym górnym rogu.
  • Stuknij Zarządzanie kontem.
  • Przewiń w dół i stuknij Usuń dane i konto.
  • Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby usunąć konto
  • Po zakończeniu powyższych kroków sprawdź adres e-mail powiązany z kontem na Pintereście, aby potwierdzić, że chcesz zamknąć konto.

    Tymczasowe wyłączanie konta

    Jeśli wyłączysz konto, możesz zrobić sobie przerwę od Pinteresta i włączyć konto ponownie później. Twój profil i tablice nie będą widoczne, dopóki nie włączysz konta ponownie. 

    Uwaga: Pamiętaj, że po wyłączeniu konta Twój adres e-mail i nazwa użytkownika nadal będą powiązane z tym kontem. Aby zwolnić adres e-mail lub nazwę użytkownika powiązaną z kontem, możesz zmienić adres e-mail lub edytować nazwę użytkownika w ustawieniach.

    Wyłączanie konta
  • Zaloguj się do konta na Pintereście.
  • Kliknij ikonę  the more-options-refresh icon , a następnie wybierz Ustawienia
  • Kliknij Zarządzanie kontem  w menu nawigacyjnym po lewej stronie
  • Kliknij Dezaktywuj konto.
  • Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby wyłączyć konto
  • Otwórz aplikację Pinterest na urządzeniu i zaloguj się do konta na Pintereście.
  • Stuknij swoje zdjęcie profilowe w prawym dolnym rogu.
    1. Jeśli masz konto osobiste, stuknij swoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu ekranu.
    2. Jeśli masz konto firmowe, stuknij  the ellipsis icon  w prawym górnym rogu.
  • Stuknij Zarządzanie kontem.
  • Przewiń w dół i stuknij Wyłącz konto
  • Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby wyłączyć konto
  • Otwórz aplikację Pinterest na urządzeniu i zaloguj się do konta na Pintereście.
  • Stuknij swoje zdjęcie profilowe w prawym dolnym rogu.
    1. Jeśli masz konto osobiste, stuknij swoje zdjęcie profilowe w lewym górnym rogu ekranu.
    2. Jeśli masz konto firmowe, stuknij  the ellipsis icon  w prawym górnym rogu.
  • Stuknij Zarządzanie kontem.
  • Przewiń w dół i stuknij Wyłącz konto
  • Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby wyłączyć konto
  • Aby upewnić się, że konto nie jest już aktywne, przejdź do adresu URL profilu: www.pinterest.com/ oraz Twoja nazwa użytkownika. Nie loguj się, aby sprawdzić, czy konto jest wciąż aktywne — spowoduje to ponowne włączenie konta.

    Usuwanie konta zmarłej osoby

    Przyjmij nasze najszczersze wyrazy współczucia. Możemy usunąć konto zmarłego członka rodziny, jeśli skontaktujesz się z nami i przedstawisz weryfikację, na przykład nekrolog lub akt zgonu. Kiedy usuniemy konto, nie będzie ono już dostępne. Ponieważ szanujemy prywatność osób korzystających z Pinteresta, nie możemy udostępniać ich informacji osobistych ani danych do logowania.

    End of Other articles Links
    Wciąż potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami
    User feedback
    Czy ten artykuł był pomocny?

    collection_fields

    Jak możemy ulepszyć ten artykuł?