Je kunt je account verwijderen om je profiel en borden permanent van Pinterest te verwijderen. Of je kunt je account deactiveren om tijdelijk een pauze in te lassen op Pinterest en het dan later weer activeren.  

Je account voorgoed verwijderen

Als je je account verwijdert, wordt je openbare profiel onmiddellijk gedeactiveerd. Je account en persoonsgegevens worden binnen 7 dagen permanent verwijderd. Als je binnen die 7 dagen van gedachten verandert, kun je je accountopnieuw activeren (gebruikers in Californië moeten hiervoor eerst contact met ons opnemen). 

Een opmerking over zakelijke accounts

Als je openstaande rekeningen hebt op een zakelijke account, moet je betalingsgegevens verwijderen om ze te betalen voordat je je account verwijdert. Eventuele openstaande betalingen zullen worden afgeschreven van de kaart die geregistreerd was toen de uitgaven werden gedaan. 

Je account verwijderen 
  • Log in op je Pinterest-account
  • Klik op  the more-options-refresh icon  en vervolgens op Instellingen
  • Klik in het menu aan de linkerkant op Accountbeheer
  • Klik op Account verwijderen
  • Volg de instructies om je account te verwijderen
  • Open de Pinterest-app op je apparaat en log in op je Pinterest-account
  • Tik op je profielfoto in de rechteronderhoek
    1. Als je een persoonlijke account hebt, tik dan op je profielfoto linksboven in je scherm
    2. Als je een zakelijke account hebt, tik je op  the ellipsis icon  in de rechterbovenhoek
  • Tik op Accountbeheer
  • Scrol omlaag en tik op Je gegevens en account verwijderen
  • Volg de instructies om je account te verwijderen
  • Open de Pinterest-app op je apparaat en log in op je Pinterest-account
  • Tik op je profielfoto in de rechteronderhoek
    1. Als je een persoonlijke account hebt, tik dan op je profielfoto linksboven in je scherm
    2. Als je een zakelijke account hebt, tik je op  the ellipsis icon  in de rechterbovenhoek
  • Tik op Accountbeheer
  • Scrol omlaag en tik op Je gegevens en account verwijderen
  • Volg de instructies om je account te verwijderen
  • Nadat je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, controleer je het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Pinterest-account om te bevestigen dat je je account wilt sluiten.

    Je account tijdelijk deactiveren

    Door je account te deactiveren, kun je even pauze van Pinterest nemen. Later kun je je account dan opnieuw activeren. Je profiel en boards zijn niet meer zichtbaar tenzij je je account opnieuw activeert. 

    Opmerking: na het deactiveren van je account blijven je e-mailadres en gebruikersnaam nog steeds gekoppeld aan dat account. Als je een e-mailadres of gebruikersnaam wilt vrijmaken die aan je account is gekoppeld, kun je je e-mailadres wijzigen of je gebruikersnaam wijzigen in je instellingen.

    Je account deactiveren
  • Log in op je Pinterest-account
  • Klik op  the more-options-refresh icon  en vervolgens op Instellingen
  • Klik in het menu aan de linkerkant op Accountbeheer
  • Klik op Account deactiveren
  • Volg de instructies om je account te deactiveren
  • Open de Pinterest-app op je apparaat en log in op je Pinterest-account
  • Tik op je profielfoto in de rechteronderhoek
    1. Als je een persoonlijke account hebt, tik dan op je profielfoto linksboven in je scherm
    2. Als je een zakelijke account hebt, tik je op  the ellipsis icon  in de rechterbovenhoek
  • Tik op Accountbeheer
  • Scrol omlaag en tik op Deactiveer account
  • Volg de instructies om je account te deactiveren
  • Open de Pinterest-app op je apparaat en log in op je Pinterest-account
  • Tik op je profielfoto in de rechteronderhoek
    1. Als je een persoonlijke account hebt, tik dan op je profielfoto linksboven in je scherm
    2. Als je een zakelijke account hebt, tik je op  the ellipsis icon  in de rechterbovenhoek
  • Tik op Accountbeheer
  • Scrol omlaag en tik op Deactiveer account
  • Volg de instructies om je account te deactiveren
  • Als je wilt controleren of je account inactief is, ga je naar je profiel-URL (www.pinterest.com/ gevolgd door je gebruikersnaam). Log niet in om te controleren of je account nog actief is. Dan wordt je account namelijk weer geactiveerd.

    Het account van een overleden persoon verwijderen

    Allereerst gecondoleerd met je verlies. We kunnen het account van een overleden familielid verwijderen als je contact met ons opneemt en een verificatie verstrekt, zoals een overlijdensbericht of overlijdensakte. Zodra we het account hebben verwijderd, is het niet meer toegankelijk. Omdat we de privacy van onze gebruikers respecteren, kunnen we geen persoonlijke informatie of inloggegevens verstrekken.

    End of Other articles Links
    Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op
    User feedback
    Was dit artikel nuttig?

    collection_fields

    Hoe kunnen we dit artikel verbeteren?